Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finstämt om pilgrimsvandring

Anders Kronlund från Skucku i Jämtland hade tänkt sig sex veckor av ensamhet på pilgrimsleden till Santiago de Compostela. Efter en dag träffade han Suzanne Michelle från Ottawa i Kanada och sedan dess har han inte vandrat ensam mer.

Ingen vore väl bättre lämpad att inleda S:t Olofsveckans konsertserie i Gamla kyrkan än dessa två musiker, som nu varit ett par i 11 år.

På onsdagen vid lunchtid varvade de berättelsen om sin spanska vandring med passande låtar. En del eget material, en del Elvis och så några klassiker som "Fields of gold" och "Håll mitt hjärta". Balsam för själen för pilgrimer och andra vandrare, lågmält och mjukt men aldrig sliskigt.

Suzanne Michelle och Anders Kronlund har också vandrat delar av den nu färdigställda S:t Olovsleden och rekommenderar den varmt:

– Den är så otroligt vacker. Och ni östersundare som bor mitt på leden borde verkligen passa på, uppmanade de konsertpubliken.

På torsdagen föreläser Marita Clementz i Gamla kyrkan om att pilgrimsvandra med många praktiska tips och målande beskrivningar av natur och människor. På fredag blir det pilgrimskonsert med Mikaeli kammarkör från Stockholm.