Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finstämt med lägereldskänsla

/

Jag är gammal nog att jag var med under Melissas mamma Maritza Horns karriär då i slutet av 70-talet, början på -80.

Annons

Rösten sitter kvar i minnet, lite mörk, lite spännande i skillingtrycken som hon gjorde så bra. Framförallt kommer jag ihåg mängder av det hon gjorde med jazzgruppen Mynta, som då var nyskapande och intressant.

Och fy så less Melissa själv ska var på att bli jämförd med och påmind om sin mammas musikkarriär när hon just satt fart på sin egen.

Melissa, 22, som nu gör en kometkarriär i likartad vemodsgenre som sin mamma, men mer tidsenlig.

Hon har redan hunnit ge ut två album; Långa nätter 2008, Säg ingenting till mej 2009. Första skivan gavs nomineringar både till Grammis och till Rockbjörnen.

Det är mycket smärta i Melissas texter, att inte riktigt nå fram till den man vill nå fram till. Sina egna tillkortakommanden. Hon sätter språket i första rummet och det gillar jag. Det är viktiga texter och musiken är vilsamt melodiös. Hon har en intressant röst, det är rent och snyggt och hon har bra kompmusiker med sig.

Hennes närvaro och förmågan att skapa en lugn atmosfär på scenen är imponerande för en artist så i början av sin karriär.

Jag är däremot inte beredd att skriva under på hennes egna rader… alla brustna hjärtan ser likadana ut… för det blir lite monotont och lite enformigt till slut.

Att det gör ont med relationsbekymmer känner alla till som har förmånen att kunna älska, men musiken måste då ibland spegla smärtan på lite olika sätt och det gör det inte riktigt i Melissas musik.

Tryggheten med samma uttryck i musiken där inget riktigt står ut eller biter till gör att det blir tandlöst.

Känslan av ett gäng vänner kring en falnande lägereld fram över fyra på morgonen gör sig gällande. Mysigt, men som scenartist behövs lite till.

Det vore synd om hon bara blev ett irrbloss i natten, för det här är en artist som kan bli riktigt intressant. Så befriande finstämd och angelägen.

En artist vars utveckling jag kommer att följa noggrant.

Mer läsning

Annons