Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finstämd och gripande välgörenhetskonsert

Stora kyrkan var välfylld under söndagseftermiddagen. Den stora publiken bjöds på en finstämd och gripande kväll.

Företaget Vivo UF ordnade en adventskonsert där behållningen gick till Juliaresan och deras insamling till Barncancerfonden. Beatrice Björch, Adéle Rundgren, Amanda Löfgren och Stina Lif, tjejerna bakom Juliaresan, inledde med att visa en gripande film och berätta om sin insamling.

Därefter tog första artisten, Annalina Lidgren, vid. Arrangörerna trodde att hon skulle få nya beundrare den här kvällen och det är fullt möjligt att det blev så – potential har hon absolut. Lumberjack and the suits, med sångaren Alexander Lund, imponerade med en snygg version av The Bands klassiker "The Weight". Andrea Lundqvist bjöd på två egna låtar "Vilka är ni", som handlar om den ökande främlingsfientligheten, och "Du gör mig hel", som hon skrivit till sin pojkvän. Avslutade gjorde Matilda Melin, med sitt första framträdande i Östersund efter tiden i Idol. Hon imponerade stort, framför allt i Regina Spektors "Samson" – som mer än väl fyllde kyrkan.

Tjejerna bakom arrangemanget hade som mål med konserten att publiken skulle gå därifrån med kunskap och det var nog ingen som lämnade stora kyrkan oberörd efter den här kvällen.