Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finns allt att köpa?

Annons

Tänk, att man kan köpa vadsomhelst! Om man har pengar, förstås. Blicken faller av en händelse på en stor bilannons. Vanligen går de min näsa förbi men den här såg lockande ut. Inte för att den tryckte på SPORTIGA detaljer – sportig jag, ha - utan för att den som ”innovativt” tillval erbjöd ”Park Assist som sköter din fickparkering automatiskt”. Fantastiskt! Hur gör man? Kunde man inte koppla in den på min gamla Golf? Jag har nämligen starka fördomar mot fickparkering, lindrigt uttryckt.

Ser du en liten blå bil sticka ut nosen i en i övrigt rak rad av bilar parkerade efter gatan så är det nog undertecknad. Sanningen att säga så duger jag inte till något annat än stora p-platser. Hade jag åkt dit på en fickhistoria på uppkörningen för x antal decennier sedan, hade det varit ajöss att få den så kallade lappen. Undrar vad de tar för en Park Assist?

Allt finns att köpa. Bilbehör för tusentals kronor, som exemplen ovan, men var hittar man en vanlig hederlig disktvaga? En sån där med snöre runt midjan, oumbärlig när stekpannan ska diskas. Jag har letat ett bra tag, men icke... Var finns du?

För övrigt går köpenskapen mot sin årliga höjdpunkt trots alla föresatser om måttfullhet. Julklappen framför alla andra sägs bli den omdiskuterade spikmattan, som enligt annonserna botar såväl värk som sömnlöshet. Och varför inte? Om bara någon enda blir hjälpt. Fast vetenskapen varnar. Om de nu alltid har rätt?

Fast till barnbarnen får man väl hitta något annat. Men vad?

Frågetecknen hopar sig...

Mer läsning

Annons