Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finansmannen ger inte upp: Backe sjukhus ska renoveras

Finansmannen Thomas Nordgren har fortsatt renoveringen av Backe Sjukhus som han köpte för en miljon kronor av Strömsunds kommun för fyra år sedan.

– Finanskrisen försenade projektet, men vi fortsätter enligt planerna och bygger klart, säger Thomas Nordgren.

När han köpte det nedlagda sjukhuset lanserade han direkt vad han ville göra med byggnaden som rymmer äldreboende där han har avtal med Strömsunds kommun, och vårdcentral där Nordgren har avtal med Landstinget.

I planerna ingick att rusta upp lokalerna för äldreboendet och på sikt starta plastikoperationer.

– Till dags dato har vi gjort stora investeringar i miljö och säkerhet där vi sprinklat hela byggnaden, bytt ut oljeuppvärmningen emot pellets, säger Thomas Nordgren, som berättar att nu har han med sitt bolag Thomas Nordgren Gruppen inlett renoveringen av äldreboendet.

– Byggnationerna har tagit fart, säger Thomas Nordgren, som uppger att ett våningsplan är renoverat.

– Vi har säkert lagt ned tre miljoner kronor, något jag finaniserat själv, säger Thomas Nordgren, som förklarar att han lyckats få fram pengar trots att bankerna i princip är stängda för den här typen av investeringar.

– Jag har lyckats med finansieringen eftersom jag själv är aktiv, och Vd i ett finanseringsinstitut, säger Thomas Nordgren, som för några år sedan blev godkänd av Finansinspektionen att driva bank.

Han uppger att inom kort inleds etapp två och tre i bygget och när det är klart kommer äldreboendet att ha 30 nya rum.

– Etapp ett tog åtta månader och jag bedömer att det kommande projektet kommer att ta lika lång tid. När det är klart har de samtliga äldre fått nya fina rum, där den totala investeringen kommer att landa på cirka tio miljoner kronor, säger finansmannen, som förklarar att investeringarna har gynnats många lokala underleverantörer.

– Varje investerad krona går tillbaka till bygden, säger Thomas Nordgren, som uppger att ännu har inte en enda skattekrona lagts in i det före detta kommunägda sjukhuset.

•Hur går det med idén om plastikoperationer?

– Den lever vidare. Men vi ska klara detta med äldreboendet först. Sedan ska vi jobba vidare med plastikoperationerna. Det är ett måste om verksamheten vid Backe sjukhus ska gå runt, säger Thomas Nordgren, som förhandlat kring de planerna med ett engelskt vårdföretag.

– Det är ett stort bolag med 5000 anställda men det är osäkert om det blir dem jag tecknar avtal med. Jag kan inte vänta hur länge som helst, därför förhandlar jag också med andra aktörer kring plastikoperationerna, säger Thomas Nordgren.