Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finanskrisen sinkar nya arenaplanerna?

Finanskrien kan stoppa upp arenaplanerna i Östersund.
– Klart att det känns snopet. Faran är att det tar längre tid, säger Karin Thomasson i kultur- och fritidsnämnden.

Annons
Kommunen beslutade i går att anslå 500 000 kronor för att ta fram ett förslag för arenans utformning, men faktiskt även placering.
Det är alltså inte säkert att den eventarena (med tonvikt på ishall) som ska byggas, hamnar på Stadsdel Norr?
– Vi vill inte låsa fast oss för Stadsdel Norr. Projektgruppen tittar på alla möjligheter. Det vore inte roligt om vi i efterhand hittar ett bättre alternativ, säger Thomasson.
Trots att hela 100 miljoner kronor är vikta för arenan (där issporter, gymnastik och basket ska vara prioriterade), är den ekonomiska delen fortsatt högprioriterad.
– 100 miljoner är inget man bara snyter fram, men det är inte tillräckligt. Vi ska tillsätta en projektledare som ska försöka få med privata finansiärer. Det är absolut viktigt att få med näringslivet.
Om inte projektgruppen lyckas locka näringslivet att satsa på arenan kan hela projektet bli fördröjt.
– Jag har ingen lust att bygga något som inte är tillräckligt bra. Jag vill att alla utövare ska få plats. Min önskan är att vi inte ska behöva snåla. Vi får inte spara in på bekostnad av idrotten.
Starten av hela arenaprojektet kommer samtidigt som den globala finanskrisen brutit ut.
– Klart att det känns snopet med finanskrisen. Vi har starka finansiärer i länet som kan kliva in, men nu...
Närmast väntar också studiebesök på arenor i andra delar av landet. Presentation av det slutliga arenaförslaget lämnas i april.
– Den skiss vi har haft framför oss tills nu är den som ÖIK ritat, men alla vi i gruppen har egna funderingar på hur arenan ska se ut.

Mer läsning

Annons