Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finanskrisen påverkade inte de jämtländska företagen

De jämtländska företagarna klarade finanskrisen bra.

Det visar den senaste rapporten från forskningsinstitutet Nordregio. Dalarna och Gävleborg var däremot de län som hade flest konkurser med en ökning på 11,5 respektive 10,8 procent mellan åren 2007-2012. Det kan jämföras med Jämtland där den årliga ökningen låg på 1,1 procent.

Jämfört med övriga länder stod sig också Sverige bra med en genomsnittlig ökning av konkurser på 4,6 procent jämfört med Danmark som låg på hela 16,8 procent.

Att just Jämtland har ett stabilt företagande förvånar inte Ola Toftegaard, regionchef Svenskt Näringsliv som hänvisar till en undersökning som de själva gör varje år och som mäter företagsamma människor efter kriterierna F-skattsedel, om någon driver ett företag eller sitter med i en styrelse.

– Jämtland har legat i topp länge och jag vill särskilt framhålla att kvinnors företagsamhet ökar allra mest i just Jämtland, säger han.

Att länets företagare klarat sig genom finanskrisen bra tror Ola Toftegaard bland annat beror på att Jämtland har många småföretagare.

– Sen har vi även starka näringar här som turistnäringen, skidanläggningarna, hotell- och restaurangbranschen.