Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fina prestationer i Ås

Helgens Hissmoforsspel i friidrott såg massor av talanger i Jämtkrafthallen. Särklassigt bästa resultatet stod Oscar Lindberg för med 7,01 på 60 meter.

Oscar Lindberg är som nybliven 19–åring ännu i sin friidrottskarriärs början. Han kom i somras hem från USA efter ett års studier på highscool, där han också fick smak för längdhopp och löpning. Nu satsar han i ÖGIF:s färger, närmast på JSM i Stockholm om tre veckor. Där kan han mycket väl nå final i juniorklassen M22, i så fall en strong prestation.

– Jag trodde aldrig på personligt rekord i dag, varit sjuk i veckan som gått och var med här i dag mest för att få i gång kroppen igen, sa Oscar Lindberg som var glatt överraskad över sin fina tid.

Sextonåriga tjejduon Emelie Nyman Wänseth och Anna Engelin gav ÖGIF en dubbelseger på korta häcken. Emelie noterade 9,22 och Anna 9,46.

Men 60 meter häck är ändå inte deras respektive bästa gren. Emelie Nyman Wänseth är bäst i tresteg medan Anna Engelin hittills nått mest framgång över 800 meter.

Båda fortsätter dock att ännu så länge tävla i många olika grenar och är alltså allround.

För Emelie innebar helgens starter tredje tävlingen efter jul. Förra helgen var hon i Stockholm och mätte sina krafter med Sverigeeliten. Där är hon i trestegshopp med personbästa 11,84 mot statistikens toppnotering som är Fanny Ernestams 12,40, hon tävlar för Örebro.

Sammantaget bjöd alltså Hissmoforsspelen på många fina insatser från både de yngsta och äldre ungdomarna. Många gästspel från Norge och Sundsvall gjorde tävlingarna till ett konkurrensmässigt högklassigt evenemang.