Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fina framgångar för länet i Falun

Länets friidrottare stod för fina prestationer vid Falu-Kurirenspelen. Av totalt 47 klubbar blev ÖGIF sjunde bästa.

Annons

Det var stora startfält vid Falu-Kurirenspelen med upp mot 70 deltagare i vissa grenar. Det blev totalt tio pallplatser för länets friidrottare varav Östersunds GIF stod för åtta.

Evelina Nyman Wänseth, ÖGIF, var tvåa i längd F17 med ett hopp på 5,09. Evelina var också trea på 60 meter. En tredjeplats blev det också för klubbkompisen Anna Nymo i kula.

I F15 sprang Mathilda Boethius, ÖGIF, så snabbt att det räckte till en andraplats på 60 meter på 8,43 som var nytt personligt rekord. Halva finalfältet bestod av löpare från länet. I samma klass vann Josefin Andersson, ÖGIF, höjd. Segrar blev det också för Clara Bogfors, Hallen, i F12 på 60 meter och längd.

Därmed försvarade hon de två gulden från i fjol. I P11 vann Tomas Westfält, Vemhån, kula med bra marginal. Hans 9,07 var nytt personlit rekord.

Emelie Nyman Wänseth, ÖGIF, var trea i F11 kula med 8,03 som var personligt rekord med över en meter. En tredjeplats blev det också för Henrik Larsson Edström, ÖGIF, i P14 60 meter häck på det personligt rekordet 11,36. Erik Hallqvist, ÖGIF, blev trea i P13 längd med det personliga rekordet 4,65.

Annons