Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fina fäktresultat för Östersund i Örebro Masters – Stenberg bäst med en tredjeplats

Elever på Östersunds Fäktgymnasium gjorde bra insatser vid Örebro Masters.
Av de sju fäktarna, som alla representerar ÖFFK (Östersund-Frösö Fäktklubb), lyckdes Mette Stenberg bäst. Hon tog en tredjeplats i damer U20/värja.

Stenbergs väg till semifinal var inte helt enkel. Den gick via en norska som klarades av efter tre minuter av nio, sedan via två Stockholmsfäktare. Storstadsklubben var nog närmast chockad över att få möta en fullt kapabel motståndare från norr.

I 16-delen körde Mette över sin motståndare med 15-8, men kvartsfinalen var jämnare. Den matchen gick till 14-14, men Mette Stenberg, som var riktigt laddad och fysiskt stark, tryckte in en stöt till och vann med 15-14.

Väl i semifinal blev det stoppa. Stenberg föll med 8–15.

– Ändå är en tredjeplats i Örebro Masters mycket glädjande. Det är första gången som en Östersundsfäktare lyckas så bra. Det visar att utvecklingen för fäktgymnasiet går åt rätt rätt håll, sammanfattar tränaren Bengt Boogh.

Nästa tävling blir lag-SM i Stockholm, 9–10 december.

(Läsartext)