Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fin länsskörd i SAYO – mängder av pallplatser

Två segrar och nära 20 pallplatser blev facit för länets deltagare när SAYO fortsatte i Sollentuna.
Emelie Nyman Wänseth vann 100 meter i F19 och Emilia Werner tog hem höjdhoppet i F13.

Tre av länets klubbar fanns på plats i denna numera klassiska tredagarstävling. Östersunds GIF, Marieby och IFK Strömsund.

ÖGIF hade flest, nära 30 deltagare. Marieby kom med sex representanter och båda klubbarna lyckades väldigt bra.

Totalt två segrar massor av pallplatser är ett utmärkt facit i den tuffa konkurrensen.

Två av de meritmässigt främsta deltagarna var från ÖGIF; Emelie Nyman Wänseth och Sanna Pettersson. Den sistnämnde kom dock aldrig till start på grund av en fotskada.

Det var illa eftersom Pettersson jagar en UEM-biljett i höjdhopp. Hon har ett personbästa på 1,72 och behöver hoppa 1,78 för att ha chansen att bli uttagen.

– Skadan är nog inte så farlig. Dessutom har Sanna fortfarande chans att kvala in till EM, närmast i Stockholm Bauhaus Athletics, berättar Emelie, som själv jagar en plats till JVM i Polen.

Grenen är sjukamp och ÖGIF-tjejen måste övertrumfa de två andra svenska mångkampare (Bianca Salming och Lovisa Östervall) som redan klarat kvalgränsen.

– Det är Nordiska i Huddinge i helgen och där hoppas jag kunna slå båda två, menar Emelie Nyman Wänseth.

Hur är kroppen inför nästa helg?

– Det känns bättre än förut.

Emelies resultat i SAYO var inte hundraprocentiga, men det fanns förklaringar. Motvind i löpningarna och en lång bussresa från Östersund.

– Kulresultatet var i alla fall bra, 12,04 och bara fyra centimeter från personbästa.

Dessutom vann hon 100 meter häck före just Bianca Salming, dotter till Börje och för två år sedan landslagskompis under UVM i sjukamp i Colombia.

Som väntat var det framför allt i de yngre klasserna som det gjordes bäst länsresultat. Enda undantagen var ÖGIF:s Emelie Nyman Wänseth och Erik Orrell, samt Mariebys Karolina Svensson.

Svensson gladde stort med en andraplats i längd/F17 på 5,63 (tangerat personrekord), medan Orrell var tvåa på 300 meter häck i P17.

Karolina Svensson var även trea på 100 meter (personbästa, 12,71). Där har länet onekligen ett riktigt löfte.

Mariebys deltagande i SAYO är extra roligt. Den lilla Jämtlandsklubben har sex representanter på plats och vissa av dem är mycket långt framme i resultatlistorna.

Vid sidan av Karolina Svensson tog Elin Backlund en fin femteplats i längd i F17. Dessutom på personligt rekord, 5,20.

I övrigt noterar vi övertygande insatser från ÖGIF-kvartetten Emil Ryrland, Adam Kraft, Emma Nyman Wänseth och Aron Swartz. De tog totalt elva topp 5-placeringar.

Ryrland visade upp en härlig stabilitet i sina fyra grenar i P14; 60 meter, höjd, kula och spjut. Bäst gick det i kula där han tog en tredjeplats.

Adam Kraft var trea i kula och fyra på 60 meter och i höjd i P13.

På tjejsidan fanns det flera ljusglimtar, inte minst i F13. Sprinttalangen Meja Lindberg var tvåa på 60 meter, medan Emilia Werner vann höjd på fina 1,54. Båda från ÖGIF.