Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Filmstjärnorna på plats på premiären

Biografen Regina i Östersund var fylld till bristningsgränsen när filmen The story of fantasy hade premiär på tisdagen.

Samtliga filmstjärnor fanns också på plats.

Filmen beskrivs som "en osannolik historia om mod, kärlek, bomber och lite ruttna tarmar". Man fick bereda sig på att upptäcka en värld som man inte trodde fanns.

Det blev en riktigt bra film. Filmmakaren Helene Gedda har lyckats koka ihop tolv berättelser till en sju minuter lång film. Berättelser som har skrivits av eleverna på Körfältsskolans två särskoleklasser.

Barnen spelade nästan samtliga roller, några få gick till personalen.

25 karaktärer medverkade i filmen och varje barn spelade två karaktärer var.

Alla var jättenöjda efteråt.

– Jag har aldrig tvekat, det har varit ett seriöst projekt från början. Att barnen skulle spela två roller var, det blev en utmaning, säger Helene Gedda. Men de har varit väldigt duktiga på att ta regi.

Andreas Andersson som bland annat spelade en katt som hamnade i fängelse var mycket nöjd med resultatet.

– Men det roligaste var att göra kulisserna, säger han. Det vara bara på film som katten hamnade i fängelset.

Musikläraren Bente Mella som också hade en roll i filmen var jättenöjd.

– Det är första gången vi gör något sådant i särskolan, säger hon, och alla har förstått att det varit på riktigt eftersom Filmpool Jämtland varit med.

LT har tidigare berättat om själva filminspelningen. Den handlar om djuren som är på flykt från sin bonde. Men han hittar dem i en grotta. Kravet för att följa med hem till gården igen är att de får en resa till Dollarstore i Strömsund.