Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filmrecension: Rosa pantern 2

Originaltitel: The pink panther 2
Genre: Komedi
Premiär: 13 februari 2009
Med: Steve Martin, Jean Reno, John Cleese med flera
Regi: Harld Zwart
Speltid: 1 tim 32 min
Censur: barntillåten

Annons

Betyg: 1 Steve Martin är tillbaka för att halka, snubbla och ramla sig igenom den uppdaterade versionen av den osannolikt klantiga kriminalkommissarien Clouseau. Allt med tvivelaktig fransk brytning. Det är inte kul den här gången heller.

Det hela går ut på att Clouseau jagar mästertjuven Tornado som roar sig med att stjäla nationalklenoder. Bland annat har skurken lagt beslag på den rosa pantern, en gnistrande skär diamant.

Handlingen är förstås något av en parentes. Fullt fokus ligger i stället på tårtor i ansiktet, oavsiktliga eldsvådor, jonglering med exklusiva vinflaskor, fall över balkongräcken och all annan tänkbar dratta på ändan-humor som får buskiskomiker som Stefan och Krister att framstå som kreativa genier.

Under en och en halv timme hör jag ett enda skratt i biosalongen. Det kommer från en flicka i åttaårsåldern, som tycks uppskatta en extra snubbelintensiv episod i filmen. Det är alltså möjligt att barn tycker att det här är småkul.

Men för en vuxen biobesökare blir det aldrig roligt. Det blir, tillåt mig att ordvitsa, platt fall för kommissarie Clouseau.

Mer läsning

Annons