Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Filminspelning på Körfältet

Djuren är på flykt från sin bonde – men blir påkomna.

Kravet för att överlämna sig: En resa till Dollarstore i Strömsund.

Just nu pågår en filminspelning i skogarna på Körfältet.

Skådespelarna kommer från Körfältsskolans två särskoleklasser. Barnen har skrivit en berättelse var och alla får också spela två roller var.

Filmprojektet möjliggörs av ett statligt bidrag på 35 000 kronor. Bidraget ingår i en regeringssatsning på kulturfrämjandet i grundskolan med 150 miljoner kronor i potten.

Filmutrustningen kommer från Filmpool Jämtland och frilansregissören heter Helen Gedda. Hon har också sammanställt barnens berättelser till ett manus. Filmen ska bli runt sju minuter.

– Det har varit otroligt kul att jobba med de här barnen. Det har gått bra, helt klart över förväntan, säger hon.

Under onsdagen spelade en av klasserna in scener skrivna av Linus Carlsson, som också har huvudrollen. En bonde vars djur har rymt men som hittas i en grotta.

Filminspelningarna började redan klockan 9.00 på morgonen.

– Vi har hunnit med väldigt mycket på en dag, säger Jamie Noaks, filmare.

– Vi har inte haft tid med så många omtagningar. Men barnen har verkligen repeterat sina repliker så det har varit väldigt lättjobbat, säger han.

En av karaktärerna i filmen är den ylande geten spelad av Casper Luvenius.

– Vi är på rymmen från bondgården. Men så hittar han oss gömd i en grotta. Men för att vi ska komma ut vill vi ha all mat vi orkar, och så vill vi åka till Dollarstore i Strömsund, skrattar han.

Den 24 april ska filmen ha premiär på bio Regina.

– Då blir det röda mattan och mingel, lovar Bente Mella, musiklärare och en av skådespelarna i filmen.