Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Filminspelning i Strömsund

Strömsundselever medverkar i filmen "Ett sjysst val" som vill förmå flera att söka till Omvårdnadsprogrammet, gärna killar.

Skolverket vill att flera utbildar sig inom vårdyrkena, och gärna många flera killar. Därför har Göteborgs stad och Katrinelunds gymnasium fått jämställdhetsbidrag från Skolverket för att spela in en film, som sedan kommer att visas på Skolverkets hemsida. Filmen heter "Ett sjysst val" och syftar till att flera ska upptäcka och välja Omvårdnadsprogrammet som gymnasieinriktning.

Delar av filmen har spelats in i Strömsund. Där koncentrerade man sig på omsorgen för funktionshindrade. Filmningen skedde hos dagverksamheten på Kajen, där man bland annat hugger ved. Elever från årskurserna 2 och 3 vid Hjalmar Strömerskolans Omvårdnadsprogram intervjuades och medverkade vid filminspelningen:

– Vi pratade om praktikplatser och att det behövs flera killar till Omvårdnadsprogrammet, berättar eleverna Evelina Solem och Sandra West. Killarna behövs för det är ett fysiskt ansträngande yrke med tunga lyft. Omvårdnadsprogrammet är också bra om man vill bli polis, brandman eller ambulansförare.

Producent för filmen är Jonas Andelius. Förutom i Strömsund så har delar av filmen hittills spelats in i Göteborg. Man kommer också att filma från skolor i Skåne och Dalarna.