Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filma i olika zoomlägen samtidigt med Olympus SZ-30MR

/

Olympus lanserar två nya långzoomar med bildstabilisering och möjlighet att fotografera i 3D.

Annons
Olympus lanserar två nya långzoomar med bildstabilisering och möjlighet att fotografera i 3D. SZ-30MR kommer med 24x optisk zoom och dubbla bildprocessorer. Det senare gör det bland annat möjligt att spela in film i två olika zoomlägen samtidigt.

I februari kom SZ-18 med 18x zoom, nu kommer Olympus med ytterligare två långzoomar. SZ-30MR har ett optisk zoomomfång om 24x, motsvarande 25-600 millimeter i småbildsformatet, SZ-20 ger 12,5x optisk zoom motsvarande 24-300 millimeter.

Båda har CMOS-sensorer med 16 megapixel och full-HD-filmning (1080p). Båda modellerna ger också ISO upp till 3200, mekanisk och digital bildstabilisering, inbyggda effektfilter och möjlighet att ta 3D-bilder. För 3D-fotografering återskapar kamerorna vinkelskillnaden mellan vänster och höger ögra genom att först ta en bild av motivet och sedan panorera i sidled tills motivet kommer i rätt vinkel för nästa bild. Bilderna fogas sedan ihop till en 3D-bild som kan betraktas på en 3D-tv eller 3D-skärm via kamerornas HDMI-kontakt.

Såväl Olympus SZ-30MR och SZ-20 är kompatibla med minneskorten Eye-fi som kan överföra bilder trådlöst mellan kamera och dator. Båda modellerna har en tre tum stor skärm med 460 000 bildpunkter.

Till skillnad mot SZ-20 har Olympus SZ-30MR dubbla bildprocessorer som möjliggör olika typer av multiinspelningar. Det innebär bland annat att man filma i olika zoomlägen – vidvinkel och tele till exempel – samtidigt. Man kan också filma och ta stillbilder samtidigt med full upplösning eller parallellt filma med och utan filtereffekter.

Olympus SZ-30MR kostar cirka 3 600 kronor rekommenderat, medan SZ-20 går loss på 2 500 kronor. SZ-30MR kommer i maj och SZ-20 i mars.


/Elin Parmhed

Kamera & Bild

Mer läsning

Annons