Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fight Night 4

/

(EA Sports)

Ålder: 16+

Format: Xbox 360, PS3

Genre: Sport

Betyg: 4

Annons

”Fight night 3” knockade spelvärlden när det släpptes 2006 och rankades ett tag som det snyggaste spel et till de nya next gen-konsollerna.

Uppföljaren ser ut ungefär likadant, men bry er inte om det. Den här gången har EA satsat på att förbättra själva spelet. ”Fight night 4” – som bygger på en helt ny spelmotor har fått ett helt nytt flyt, mjukare, mer realistiskt flyt.

Den banbrytande total ounch-kontrollen (där man styr de flesta slagen med en styrspak) introducerades redan på ”Fight night 2004”. Den har modifierats för varje nytt spel i serien och i ”Fight night 4” är den ännu lite bättre. På allt.

Man skulle enkelt kunna säga att det är lättare att göra enkla slag (precis som i verkligheten).

Det betyder inte att det är lätt att boxas. ”Fight night 4” funkar enligt den gyllene regeln ”lätt att lära, svårt att bemästra”. Tajming är viktigt. Hur du rör dig, lutar dig, parerar, påverkar varje slag. Hur din boxare ser ut är viktigt. Lång eller kort räckvidd. Stil. Allt sånt.

Mer nytt:

Fixa till boxaren-momentet mellan ronderna från förra gången är borta (tack!) I karriärläget kan du (som tidigare) skapa en egen boxare (efter dina egna förutsättningar om du vill). I Xbox live finns lockande turneringslägen och det är i mulitplayerläget då du boxas mot någon annan än en AI-styrd motståndare som ”Fight night ”är som bäst.

ESPN-inramningen (med riktiga boxningsnyheter) är ok men tillför inte så mycket. I ett nötskal: ”Fight night 4” är sommarens hittills bästa sportspel. Förlåt, vad sa? Mike Tyson? Jodå. Nu är han med också.

Mer läsning

Annons