Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ficktjuv opererade på krogen

En 21-åring som två gånger stulit plånböcker från gäster på restaurang O`Learys i Östersund döms till fängelse i fyra månader.

En kvinna hade plånboken i sin handväska på axeln när plånboken försvann. Ett uttag på drygt 800 kronor gjordes från kvinnans kontokort på krogen, efter stölden.

Men enligt tingsrätten är det inte tillräckligt klarlagt att just 21-åringen använde kortet då han var i sällskap med andra.

Han fälls däremot för bedrägeri i samband med den andra plånboksstölden. Ett kvitto från ett kontokortsinköp på nästan 200 kronor påträffades i hans ficka och även cirka 3 000 kronor i kontanter försvann vid den stölden.

21-åringen har också gjort sig skyldig till våld och hot mot tjänsteman, samt våldsamt motstånd, när han var häktad för brotten.

Tumult uppstod vid ett sjukhusbesök. 21-åringen låg fasthållen av några häktesvakter på golvet när en ordningsvakt rusade till. Ordningsvakten blev spottad i ansiktet, biten i handen och hotad till livet. Ytterligare en ordningsvakt blev sparkad i ansiktet.

En av häktesvakterna blev sjukskriven på grund av en knäskada efteråt och 21-åringen försökte även skalla honom.

Tingsrätten konstaterar att han återfallit i stöldbrott under prövoriden för en tidigare villkorlig dom och nu blir det fängelse istället.