Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fick vänta sex år på besked från kommun

En privatperson som vill bygga stugby och camping vid Ristafallet fick vänta i sex år på planbesked från Åre kommun. Ett helt okej agerande från kommunen, visar nu en tingsrättsdom.

2007 lämnades en ansökan om detaljplanläggning, för bland annat en stugby och camping vid Ristafallet, in till Åre kommun. Efter år av påtryckningar fick privatpersonen som ansökte besked i slutet av augusti 2013 att kommunen inte beviljade en sådan planläggning.

Saken överklagades och nu har domstol avgjort att kommunen får rätt mot privatpersonen. Väntetiden och avslaget stred inte mot några lagar.

Enligt den gamla plan- och bygglagen som gällde fram till mitten av 2011 behövde nämligen inte kommunerna lämna planbesked trots att någon begärt ett sådant, enligt domen från Mark- och miljödomstolen.

"Äldre föreskrifter ska gälla för mål och ärenden som påbörjats före den 2 maj 2011", skriver domstolen i sin förklaring till domen.