Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fick tillbaka Ipaden via Facebooksida

Jerker Kielinens son Emil fick sin Ipad stulen i slutet av juli.
Via efterlysning på Tjuvkoll i Jämtland kunde polisen samma kväll stoppa tre personer och sedan hitta Ipaden.
– Det är tack vare Tjuvkoll som Emil fick tillbaka sin Ipad, säger Jerker.

Den 24 juli på kvällen så blev Jerker Kielinens son Emil bestulen på den Ipad som han och alla andra elever på Parkskolan får låna.

Ipaden hade han lämnat i sin kompis cykel utanför sin lägenhet.

– Jag sa till Emil att det var jäkligt dumt att lämna Ipaden ute i cykelkorgen, säger Jerker Kielinen.

När sonen ringde upp honom samma kväll och berättade att han blivit bestulen så skrev Jerker en efterlysning i Facebookgruppen "Tjuvkoll i Jämtland".

Därefter gick allt fort.

– Jag fick ett privat meddelande på Facebook av en kvinna som skrev att hon sett tre killar sitta med Ipaden och cykeln bredvid sig. Hon hade sett mitt inlägg och sedan stoppat en polisbil som patrullerade i området. Sedan åkte de dit och förhörde killarna och hittade även Ipaden. Den var slängd i en buske i närheten, säger Jerker Kielinen.

Hur stora är chanserna tror du att ni fått tillbaka Ipaden om du inte använt Tjuvkoll i Jämtland?

– I stort sett inga. Det är tack vare Tjuvkoll som Emil fick tillbaka sin Ipad, säger Jerker.

Trots att det fanns tre vittnen som förhördes på plats av polis och vittnade om att de sett de tre killarna med Ipaden så beslutade polisen först att inte inleda någon förundersökning ner dagen efter.

– Dels tycker man ju att det är för jäkligt att det inte går att göra något när det finns tre vittnen. Då undrar man vad som krävs. Sedan blir det en förlust rent ekonomiskt. För Ipaden hade en spricka i sig och eftersom Emil (sonen) fått låna den av skolan blir han ersättningsskyldig, säger Jerker luttrat när LT intervjuar honom.

Men när Länstidningen någon dag senare talar med kommissarie Per Thelin, presskontakt hos polisen, så har han glädjande nyheter. Enligt Per Thelin så har det kommit in uppgifter som gjort att ärendet tagits upp igen och en förundersökning har inletts.

Just nu befinner sig utredningen i "vänteläge". Polisen har kallat de vittnen som var på plats.

– De har tyvärr inte dykt upp, säger Per Thelin.

Det finns däremot två misstänkta män. De är två de tre personer som påträffades av polisen samma kväll som Ipaden och cykeln blev stulna. Männen är i 20-årsåldern och åtminstone en av dem är sedan tidigare känd av polisen.

Till Länstidningen berättar ett av vittnena hur hon såg de tre männen sitta med Ipaden och cykeln.

– Det var först en som satt där. Vi satt bakom buskarna där han satt. Sedan kom det två till och de började berätta för den första om vad de stulit. Att de snott en cykel med en Ipad i. Den första försökte hyssja de andra men de bara fortsatte att prata, säger kvinnan till LT.