Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Fick läsa i tidningen att jag inte blir kvar"

Tobias Carlsson, 29, ingår inte i ÖIK:s planer för nästa säsong.
Beskedet fick han – genom att läsa i tidningen.
– Det kändes lite sådär, säger han till Sporten.

Östersunds IK har sju backar under kontrakt för kommande säsong.

Förra veckan blev det klart med fortsättning för veteranen Pierre Larsson. Då stod det också klart att Tobias Carlsson inte får nytt kontrakt.

– Ja, jag fick läsa i tidningen att jag inte skulle spela kvar här. Jag ska inte säga att det kom som en chock, men det kändes lite sådär, berättar Tobias Carlsson.

Efter spel i både Frankrike och USA vände den högerskjutande backen hem till Jämtland 2012. Carlsson nådde över 20 poäng under sina bägge två säsonger i ÖIK-stället och känner att han har mer att ge.

– Jag är för ung för att lägga skridskorna på hyllan, men har ingen panik över att det inte blev ÖIK. Det handlar väl mer om hur de skötte det. De skulle höra av sig efter semestern och hade de bara ringt hade det varit helt okej, säger Tobias Carlsson.

Hockey är annars inte det första han tänker på i rådande högsommarvärme.

– Det är lite av ett mellanläge nu. Jag försöker ha lite is i magen och se efter vad som dyker upp.

Östersunds IK ämnar ha åtta backar i a-truppen, enligt Markus Åkerblom, som är sportchef och tränare.

– Vi ska in med en åttonde back. Om den kommer nu eller senare får vi se. 13 forwards känner vi oss ganska nöjda med, där får vi analysera under resans gång hur det ser ut, säger Åkerblom, som tar med laget ut på ett första ispass söndag 3 augusti.

Vad gäller Tobias Carlsson anser han inte att det funnits några otydligheter.

– Vi kom inte överens. Vi har haft en rak och ärlig kommunikation och han tackade nej till vårt bud tidigare i sommar, säger Markus Åkerblom.