Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fick flera ton tungt borrtorn över sig

En man i 25-årsåldern skadades när han fick ett flera ton tungt borrtorn över sig vid en arbetsplatsolycka i Brattland, Västjämtland, på onsdagsförmiddagen. Borrtornet vek sig och mannen fick en del i huvudet.

Ett företag från Lit gjorde ett borrningsarbete vid en banvaktstuga i Brattland, strax väster om Undersåker, när olyckan inträffade vid lunchtid på onsdagen. Enligt första larmet till SOS Alarm var mannen fastklämd och räddningstjänst från Åre, ambulans och polis från Järpen ryckte ut. En ambulanshelikopter utlarmades från Östersund.

När räddningsmanskapet kom till platsen, som ligger vid järnvägen, svåråtkomligt för utryckningsfordonen, visade det sig dessbättre att mannen inte var fastklämd utan låg fritt vid det välta borrtornet. Borrutrustningen hade gått sönder under arbetet och mannen fick en del huvudet. Ryggskador befarades också men mannen var vid medvetande och kontaktbar under hela räddningsinsatsen.

När ambulanshelikoptern kom försökte räddningsmännen först hitta en bra plats att ta ner den på vid Indalsälven, nära olycksplatsen. Men det blev för riskabelt och istället kördes den skadade i ambulans upp till E14, där ambulanshelikoptern till sist landade, för vidare transport till Östersunds sjukhus.

Polisen ska nu göra en teknisk undersökning för att reda ut hur olyckan har gått till. Även Arbetsmiljöverket kommer att gör en utredning.