Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fia Gulliksson tipsar britter om kokkaffe

Kokkaffe över öppen eld under bar himmel. Ett sätt att klara sig genom vinterns vemod.

Brittiska The Independent tipsar sina läsare om hur man hanterar vintervemodet genom att göra som nordeuropéerna: Vinterbada som en dansk, åka skridsko som en holländare, kalasa som en islänning eller svettas som en finländare. Ett av tipsen står jämtländska matentreprenören Fia Gulliksson för, det gäller hur man bäst lättar vemodet genom fika. Hon "föredrar sitt fika under bar himmel, med kaffepannan balanserad på ett galler över en öppen eld, men lovar att det smakar (nästan) lika gott inomhus" skriver tidningen.

Ett annat tips är att tända en eld som en norrman, känna värmen träffa huden och ljuset ögonen. Och har man ingen möjlighet att tända en egen brasa är det bara att surfa in på NRK:s avdelning för långsam tv och bänka sig framför "Nasjonal vedkveld" där en eld tänds upp och sedan följs minut för minut genom 12 (!) timmars tv-sändning. Bland annat medverkar Lars Mytting, författare till boken "Ved".

Läs också:

Hon får Stjernströms 18:e kulturpris

Ny kulturpodd med länsprofiler

Fia Gulliksson lämnar Jazzköket

Missa inte LT:s nya app för Iphone och Android