Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fett mellandagsröj med rockiga tonårsbritter

/
  • Från Seaham i England hade dem tagit sig, kvällens huvudakt The Small Screen Light Show. Bandets trummis Tom   Armstrong rockade med inlevelse, iförd det lokala bandet Ghost Riots linne.Foto: Jocke  rolandsson
  • Mikael Julander.
  • Johan Landin från The Dead.

Att sommarens storsjöyra var en succé har väl knappast undgått någon.
I tisdags bekräftades det än en gång då tonårs- britterna i bandet The Small Screen Light Show som ännu ett band i raden återkom till staden för att värma oss östersundare, och ge oss soliga flashbacks från sommaren som gick.

Annons

Kvällen gick under namnet Mellandagsröj, och levde upp till sitt namn med råge. Innan engelsmännen tog plats på scenen fick de lokala förmågorna The Dead och Ghost Riot visa vad de gick för, och det var, som vanligt, inte lite. The Deads råa punk har ljudit på Östersunds scener hela hösten, och trots sin relativt korta karriär har grabbarna i bandet en säkerhet på scenen, och trogna fans framför den.

Ghost Riot, där kvällens initiativtagare Mikael Julander finns, spelar hård kompromisslös rock som mottogs varmt i Marités trånga lokal.

När The Small Screen Light Show uppträdde på Yran i somras uteblev deras gage, på grund av förstörd scenutrustning. Med det i minnet kändes det inte helt omöjligt att även denna kväll skulle kunna bli någonting utöver vad vi brukar få se. Och självklart lever ungdomarna upp till förväntningarna.

En bit in i spelningen skriker sångaren Matthew Vant ”Under nästa låt vill vi mingla litegrann!”, och han och basisten Becca Young kliver ner från scenen och framför hela låten mitt i en kokande gryta av berusad, lyckorusad publik. Tumult uppstår, givetvis.

Och vad vore inte ett äkta mellandagsröj, om det inte avslutades med en hederlig stagedive?

Överlag var kvällen en succé, någonting Mikael Julander håller med om.

– Ja, det har gått fantastiskt. Det är sista gången jag anordnar något sådant här, men jag hoppas någon orkar göra om det nästa år.

Daniel Yousefi, som till vardags är basist i Östersunds post-rockband Komas Mida, var för kvällen där som publik, och hade inget annat än bra att säga om röjet.

– Det här är en av de bästa kvällarna på länge! Ghost riots spelning var inte bara utan tvekan deras bästa någonsin, utan förmodligen den bästa konserten jag någonsin varit på.

Trots att scenljuset var genomgående uruselt kvällen igenom, kan jag med dessa superlativ i tankarna inte annat än att hålla med om att tisdagskvällens fest var något i hästväg.

Mer läsning

Annons