Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Feta ska ändra vanorna

Jag blir förbannad när man använder mina skattepengar till gastric bypassoperationer (fetmaoperationer) utan att en ordentlig utredning av övervikten görs. Där det påpekas att man måste lära sig att ändra sina vanor.

Varför ska jag betala för att andra inte tar tag i sin situation vad gäller matvanor och motion. Varför ska jag betala för att de inte bara får göra en operation utan kanske två.

Varför tillåter man en person som gjort operationen och ändå gått upp i vikt, att göra den igen?

Varför ser inte sjukvården till att rutinerna ändras? Jag tycker att rutinerna/kraven/informationen både före och efter operation borde skärpas/stramas åt.

Det borde inte vara så lätt att få operationen som det är i dag och om man ändå får en operation så ska man också vara tvungen att lära sig att sköta sin kosthållning.

Jag är själv överviktig, men har tagit ansvar för min motion och mina matvanor och är nu på väg ner i vikt – utan operation!

AS

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel