Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festival med pipa, flöjt och statsbesök

Ikväll drar den andra upplagan av musikfestivalen "Härjedalspipan Revisited" i gång på Härjedalens Kulturcentrum. Förutom musik så blir det statsbesök både från både Bulgarien och Tjeckien.

Annons

Men fokus ligger naturligtvis på musiken. Öppnar gör Anders Hagberg med band. Förutom en jättelik kontrabasflöjt, flera meter lång, så tar Anders Hagberg med en neandertalflöjt.

På fredag blandas traditionell musik för nyckelharpa med modern dans. Josefina Paulson står för spelandet, Erika Lindqvist för dansandet.

Lördagen bjuder in till ett brett spektrum av folkmusik från flera länder. Duo Blankan från Stockholm spelar Härjedalspipa och Vevlyra. Därefter spelar Dua Kaplan och Fiala från Tjeckien folkmusik bland annat på fiol.

På lördag spelar också den världsberömde kavalpipespelaren Theodosii Spassov med trio från Bulgarien. Den konserten besöks av Bulgariens ambassadör, Svetlan Stoev, som med besöket inleder hundraårsfirandet av diplomatiska förbindelser mellan Sverige och Bulgarien.

Festivalen besöks även av Alena Schagen, kulturattaché på tjeckiska ambassaden och direktör av Tjeckiska centret i Stockholm,

På söndag avslutas konserten med ensemblen Folkbarock från Östersund som presenterar folkmusik från Jämtland.