Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Festen uteblev – ÖIK förlorade stort

Derby mot Sundsvall och nästan 1500 åskådare på plats.

Då låste sig allt för ÖIK, som förlorade med 1–6.

– Så här bör vi inte uppträda om vi ska bli framgångsrika, säger Jörgen Själin.

Med åtta raka segrar var det ett formtoppat ÖIK som tog emot Sundsvall på lördagskvällen. Efter en snöplig förlust när lagen möttes förra gången var ÖIK sugna på revansch. Men det blev inte ens nära. ÖIK utklassades av Sundsvall.

– Det blev ju ingen bra prestation från vår sida. Vi fick inte till den struktur vi hade önskat, säger tränaren Jörgen Själin.

ÖIK hängde med Sundsvall till en början, men när både Chad Wiseman och Felix Nilsson fick två minuter för hooking fick Sundsvall utdelning. ÖIK klarade det numerära underläget, men hann inte samla sig. Sundsvall kunde då göra 1–0 strax efter att ÖIK blivit fulltaliga.

Det blev den första periodens enda mål. I den andra perioden tappade ÖIK in 0–2 i box play. Minuten senare gick luften ur ÖIK totalt när Chad Wiseman drog på sig ett matchstraff för spearing. Sundsvall gjorde 3–0 i det numerära överläge de fick och behöll den ledningen perioden ut.

– Vi fick jobba i underläge med utvisningarna och då tappade vi spelidén, säger Jörgen Själin.

ÖIK hade också numerära överlägen, men fick inte heller då hål på Sundsvalls försvar.

– De lägen vi hade när vi spelade fem mot tre tar vi inte till vara på. Sundsvall gjorde det på ett bättre sätt. Det är bara att gratulera Sundsvall för en väl genomförd match. De var effektivare än oss.

I den tredje perioden rann siffrorna iväg. Sundsvall kontrade in två mål till innan ÖIK fick in ett tröstmål i power play. Sundsvall strödde sedan salt i såren med ett sjätte mål i den sista minuten.

– Så här kan vi inte uppträda om vi ska bli framgångsrika. Det känns jobbigt just nu, säger Jörgen Själin.

• Hur ska ni studsa tillbaka?

– Vi får sätta oss ned, analysera och fundera på vad vi ska göra bättre. Det är bara att bryta ihop och komma igen. Det finns inga genvägar, utan det är hårt arbete som krävs.