Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fest med rockabillytema gick hem i Sveg

Det har inte hänt någonting under midsommarhelgen på flera år. Ny satsning på Storön fick Sveg att blomstra.

– Det här måste bli tradition, säger Örjan Eriksson, arrangör från Folkets Hus.

Det var fullt ös framför scenen när The Legends spelade under midsommarafton. Unga som gamla dansade och sjöng med till deras repertoar som bestod av sköna 50 och 60-talsklassiker.

– När de fick höra om vår idé så prioriterade de Storön framför många andra erbjudande, säger Örjan Eriksson nöjt.

Konceptet går ut på att ta vara på den rockabillykultur som faktiskt fortfarande finns kvar och anordna bilutställning och dans på samma tema. Nästa år kanske det blir festival enligt arrangörerna Folkets Hus och Wolfman cruisers.

– Vi har fått otroligt positiv respons. Dessutom är folkparken väldigt vacker och borde användas mer, säger Örjan Eriksson.

Med nästan 600 inlösta och besökare från bland annat Vallentuna, Örnsköldsvik och Hudiksvall kan man se att det finns ett intresse av en sådan här tillställning. Ivar Svensson, på Svegs camping, har väntat länge på att en sådan här grej ska hända.

– Mina besökare ökade med 200 procent från förra året. Eftersom jag går runt och pratar med mina gäster vet jag att det var Storön som lockade, säger han.

När The Legends spelat klart och korat en vinnare av bilutställningen ersattes de av Svegs egna rockabillyband - Willie Lee's. Gun-Lis Bergman, som kom trea i tävlingen med sin Pontiac Ventura 1960, summerar kvällen såhär:

– Jag upplevde det som jättetrevligt, både under dagen också kvällen. Uppträdandena var bra och publiken positiv.