Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Femtioårsjubileum hos Ivars Bil

Den legendariska affärsmannen "Bil-Ivar" fick inte själv uppleva femtioårsjubileet av sitt företag. I stället har hans söner tryckt upp boken om hans liv. Behållningen för boken går oavkortat till att uppfylla Ivar Ericssons sista vilja, nämligen att förgylla tillvaron för cancersjuka.

Ivar Ericsson drabbades av njurcancer och avled år 2007. Han tillbringade en stor del av sin sista tid på Jubileumskliniken i Umeå, där han uppskattade vården mycket men reagerade på den trista sjukhusmiljön. Sönerna har därför instiftat en fond till faderns minne, där behållningen oavkortat går till att förgylla tillvaron för cancersjuka som behandlas på Jubileumskliniken. För att få in pengar till fonden har de tryckt upp boken "En bilhandlares resa". Denna bok säljs i bilhallen och i bilmuseet.

Bilfirman firar nu femtio år. Ivars Bil ägs idag av sönerna Jörgen och Niclas Ericsson vilka försöker fortsätta att driva företaget i samma anda som den framgångsrike fadern. Niclas Ericsson berättar att det börjar ljusna igen för bilbranschen efter lågkonjunkturen:

– Vi säljer många bilar nu igen, både nya och begagnade.

Jubileet i övrigt bjöd på aktiviteter och utställningar både i bilhallen och i "Ivars Bilmuseum". Tipsrunda och Mini-mässa där även andra företag fick visa upp sig; Hotings Skor & Diverse, Torparns Diversehandel, Elkedjan, Dorotea Husvagnscenter och HUMAB. Man underhölls av "Bygglovs-Willy" och "Idol-Erika". För den som ville se Hoting från ovan fanns det möjlighet att ta en tur i helikopter, och barnen kunde njuta av godisregn mitt i det traditionella blöta regnet.