Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Femårigt jubileum för Joelmilen

Löpningstävlingen Joelmilen gick av stapeln under lördagsförmiddagen i Hammerdal.
– Det har gått överlag bra, och vi fick många efteranmälda, säger tävlingsledaren Joakim Danielsson.

Terränglöpningstävlingen Joelmilen i Hammerdal är inne på sitt femte år sedan comebacken 2011. Arrangemanget är en del av Joelmässan som får byn att skjuda upp under ett par dagar. Tävlingen lockade omkring 120 löpare, vilket är ungefär vad det legat vid tidigare år. En siffra som tävlingsledaren Joakim Danielsson är relativt nöjd med.

– Det känns som en okej siffra, men man vill ju alltid att det ska växa.

Trots att det inte var överdrivet varmt, eller att antalet tävlande inte ökat så drabbades tävlingen av en slags vätskekaos. Redan efter hälften av starterna hade vätskan tagit slut vid vätskestationerna.

– Då var det bara att sätta sig i en bil och försöka åka och fylla på. Det gick mer än dubbelt så mycket vatten som än i fjol. Men det är väldigt svårt att beräkna, när det är så många efteranmälda.

Segrare i herrklassen blev Johan Dahl, Högbo, som sprang in på 37.09. På damsidan blev det en lokal prägel då Häggenås-tjejen Maria Andersson sprang hem förstaplatsen på 46 minuter blankt.

– Det gick bra i dag, det kändes som att jag hade bra tryck i benen. Jag var lite trött efter första spurtpriserna, så hon kom ikapp mig. Men sen efter tre kilometer tog jag rygg och sprang ikapp, säger Maria som vann med 14 sekunders marginal.

– Det var en bra bana, det svänger mycket och den är rolig att springa, säger Häggenås-tjejen som i övrigt spelar fotboll i a-laget.

Målsättningen för tävlingen är att nå 200 löpare. Men då kan det vara tvunget att tävlingen förändras för att passa in vardagslöparna bättre, tror Joakim Danielsson.

– En möjlig ide vore ju att göra enbart bara väg, eller bara terräng, i stället för som nu då det är blandat. Många motionslöpare springer ju exempelvis bara väg.

– Det som är speciellt med banan nu är att det är blandat underlag, mycket asfalt och mycket myr. Den passar nog de som är vana med terränglöpning.

Se alla resultat här.