Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem snabba med Makthaverskan

Sångerskan Maja Milners röst har kallats för ett själaslukande vidunder. Makthaverskan hyllas av både fans och kritiker, trots att hälften av bandet fortfarande går i gymnasiet. LT träffade Irma och Maja från bandet för att fråga…

… hur kan det ha gått så snabbt för er?

– Vi tycker själva att det är konstigt. Det är för att vi är bra antar jag. När vi var här som festivalbesökare förra året trodde vi inte att vi skulle få spela här i år. Det är sjukt, säger Maja.

Berätta om er första spelning.

– Den var på ett gammalt ockuperat hus i gamla stan i Göteborg. Vi hade inget trumset så vi spelade på bananlådor, kastruller och en lamphållare, säger gitarristen och basisten Irma Krook.

Vad handlar låtarna om?

– Killar, kärlek. Nästan alla låtar handlar om kärlek, och saker jag har varit med om med olika kärlekar. Texterna är ganska konstiga egentligen, säger Maja.

Vilka band brukar ni bli jämförda med?

– Joy Division, Broder Daniel, Siouxsie and the Banshees. Vi vill helst jämföras med oss själva. Vi i bandet lyssnar på olika musik.

Varför ska man gå till er spelning på Yran?

– För att ha skoj och se något oväntat, säger Irma.

– Folk brukar tro att jag är gullig och snäll, sedan går jag upp på scenen och skriker, det brukar inte folk fatta innan, säger Maja.