Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem örfilar för ÖFK

Försvaret kollapsade borta mot Öster. Östersunds FK är ute ur cupen och backlinjen är sargad. Men Graham Potter tror fortfarande på sin spelidé.

– Vi planerar inga radikala förändringar fram till premiären, men vi har en del att arbeta med, säger Graham Potter.

Fem baklängesmål mot seriekonkurrenten Öster var en rejäl smäll. I går ifrågasattes hela spelidén och Potter erkänner att han är bekymrad.

– Så klart är man oroad efter en sådan match, vi har släppt in för många enkla mål och särskilt i dag, säger Graham Potter.

ÖFK kraschade den sista kvarten. Smålänningarna bröt sönder det jämtländska försvaret. Det orkade inte stå emot Denis Velics snabba kantspel.

– Vi släpper in på tok för många enkla mål, det har varit ett problem under försäsongen, och något vi måste arbeta med, säger ÖFK-målvakten Petter Augustsson.

Potter pressades efter matchen. Många krävde svar på hur han tänker lösa försvarskrisen. Men den lugne engelsmannen svävade lugnt förbi de kritiska frågorna.

– Vi ska fortsätta att arbeta över hela planen, med alla lagdelar. Det är ett gemensamt mål som vi har, att bli bättre, säger Graham Potter.

Seriepremiären är fyra veckor bort, och spelarna försöker lugna alla hemma i Östersund som oroar sig.

– Detta är inget att oroa sig för, vi har många nya spelare, tio stycken, det tar tid att lära känna varandra, säger Ammar Ahmed.

Seon-Min Moon har fortfarande inte anslutit till truppen. Mycket arbete återstår för ÖFK till bortamatchen mot Ljungskile den sjätte april.

– Han väntar fortfarande på sitt arbetstillstånd, säger Graham Potter.

Petter Augustsson har varit med länge på elitnivå. Han vet att laget är långt från färdigtrimmat.

– Nej, det är massor kvar att göra fram till premiären. Men jag är ändå inte orolig, när serien kommer igång så är det en annan sak, säger Petter Augustsson.

ÖFK kvitterade två gånger Östers ledning i går, innan raset den sista kvarten.

– Jag tycker att det fanns mycket som var bra med, det ska vi ta med oss, säger Graham Potter.

Han var nöjd med anfallsspelet. Två mål framåt borta mot Öster är bra. Kan ÖFK bara täta till defensiven är laget slagkraftig.

– Jag tycker vi skapade många bra chanser, sedan blev vi straffade för hårt efter våra misstag bakåt, säger Graham Potter.

Jamie Hopcutt följde inte med till Småland.

– Nej, han dras fortfarande med en liten skada och stannade hemma, men vi tror han tränar i veckan, säger Graham Potter.