Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem länsåkare i puckelpremiären

Mer än halva det svenska laget består av jämtar vid VC-premiären i Finland.

Yngst av dem alla är Nils Wersén, 16-åringen från Åre.

Jakten på OS-biljetter för de svenska puckelpiståkarna inleds på lördag, när världscupen startar i Ruka. Sverige mönstrar åtta åkare, där fem är från Jämtland.

De fem är Ludvig Fjällström, Jens Lauritz, Nils Wersén och Veronica Carlqvist, Åre, samt Adam Gummesson, Östersund. De kompletteras av Per Spett, Kiruna, Julia Nilsson, Luleå och Oscar Eriksson, Gävle.

Wersén och Eriksson debuterar i VC-sammanhang utanför Sverige och täcker upp för skadade duon Fredrik Sätherberg och Emil Eriksson.

– Vi har varit här en vecka och kört in oss på tävlingsbacken. Stämningen i laget är på topp, säger förbundskaptenen Tomas Carlqvist i ett pressmeddelande.

Mest rutinerad i det svenska laget är Per Spett, 28 år från Kiruna, kör sin elfte världscupssäsong. Efter ett framgångsrikt VM i vintras, med en fjärde plats som bästa resultat, är han förväntansfull inför säsongspremiären.

– Jag har alla förutsättningar att göra min bästa säsong någonsin. Träningen under försäsongen har gått mycket bra och jag tror att jag aldrig varit så väl förberedd, säger Spett.

Puckelåkarna har sex VC-tävlingar (fem i Nordamerika) innan det är dags för OS i Sotji. Kravet för att få en OS-plats är att vara topp-30 på världsrankingen.