Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem Härjedalstjejer till OS 2010?

/
  • Skidskyttestjärnan Anna Carin Olofsson-Zidek och curlingspelaren Anna Svärd är redan nominerade till OS i Vancouver i februari. Annas syster Kajsa Bergström och längdåkaren Ida Ingemarsdotter är dock inte nominerade ännu. Och för Nike Bent gäller det att hitta tillbaks till formen från Åre 2007.  Foto: Håkan Luthman, Henrik Flygare, Leif Eriksson, Scanpix

Det kan bli inte mindre än fem Härjedalstjejer som får åka till vinter-OS i Vancouver 2010. Det handlar om skidskytten Anna Carin Olofsson-Zidek, curlingspelarna Anna Svärd och Kajsa Bergström, längdåkaren Ida Ingemarsdotter och alpina fartfantomen Nike Bent.

Annons

Anna Carin och Anna är redan nominerade till OS och man kan även säga att Kajsa har biljetten klar.

– Känns naturligtvis jättebra att mitt curlinglag (lag Anette Norberg) redan är nominerat av SOK, säger Anna Svärd, som för ett par veckor sedan blev mamma till Nora.

– En omställning i livet helt klart, säger Anna, som med sitt curlinglag kommer att börja träningen i augusti med ett läger i Danderyd.

– Första tävlingen går i Oslo i september och därefter väntar tävlingar i Schweiz och Kanada inför EM i Skottland i december. Och så elitserien naturligtvis.

Tror du att födseln kan inverka negativt på ditt curlingspel?

– Det ska nog gå bra. Min sambo Mattias kommer att vara föräldraledig hela säsongen och han och Nora kommer att följa med på tävlingar. Det gick ju väldigt bra för Anna Carin sedan hon födde Liam förra sommaren så man kan ju hoppas att det blir likadant för mig.

– Anna Carin har för övrigt gratulerat till födseln i ett sms.

I Vancouver har ni ju OS-guldet att försvara, vilket är huvudmålet i Vancouver?

– Som vanligt vill vi i första hand gå till slutspel och sedan hägrar naturligtvis medalj och helst då guld igen.

– Men det kommer att bli tufft. VM i vintras, där vi blev tvåa efter Kina, var det hårdaste någonsin och lättare blir det inte i OS.

Mer läsning

Annons