Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem gånger Jämtland på webb-teve i höst

Jämtland Basket kommer att spela fem matcher på webb-teve i höst. Två av dessa går på hemmaplan.

Viasat har offentliggjort höstens och förvinterns sändningar från Basketligan. Jämtland Basket kommer att visas fem gånger i webb-teve under november och december.

Här är listan över de aktuella matcherna:

Fredag 15 nov: Jämtland-LF. 19.00.

Tis 26 nov: Jämtland-Uppsala. 19.00.

Tis 10 dec: Örebro-Jämtland. 19.00.

Fre 13 dec: Sundsvall-Jämtland. 19.00.

Sön 29 dec: LF-Jämtland. 16.00.

Alla matcher ses gratis. Det behövs alltså varken något konto eller inloggning.

Sören Westin, ordförande i Jämtland Basket, är mycket glad över genombrottet i teve.

– Det är viktigt att synas i teve och för svensk basket är det en stor framgång. Dessutom kommer det att bli ännu fler matcher när det blir slutspel.

Vad kan tevesändningarna betyda för Jämtland?

– Konkret är det svårt att säga något, men med dagens teknik, där folk kan streama så mycket idrott, börjar gränserna att suddas ut mellan vanlig teve och webb-teve.

Jämtland Basket har tidigare haft svårt att få svensk teve att sända från Sporthallen i Östersund. Orsaken är att hallen är för liten för att teveteamen ska få plats med all teknik.

Vad krävs det från er sida när det gäller en tevesänd match?

– Det handlar om att det behövs kommentatorer och nödvändig teknik. Men kraven är betydligt lägre när det gäller sändningar med webb-teve, säger Sören Westin.