Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem frågor till Markus Åkerblom

Se vad Östersunds IK:s tränare Markus Åkerblom säger om den kommande säsongen.

• Vad är mest spännande med årets upplaga av ÖIK?

– Det mest spännande är att vi försöker byta inriktning på hur vi spelar. Vi vill ha mer puck och bli skickligare med puck. Tidigare säsonger har det varit ganska uppstyrt, men nu ska spelarna få ett större ansvar att själva lösa situationer och vara kreativa.

• Vad betyder den nya arenan för er?

– Svårt att säga vad den betyder rent sportsligt. Vi får ju en motivationshöjare där i december då det brukar vara ganska tufft. Det ska bli riktigt kul att få ett miljöombyte och gå in en ny hall.

• Vem står för årets genombrott?

– Jag tror väldigt mycket på Pontus Själlin. Det är en otroligt allround kille som har både teknik och spelförståelse. Det år svårt att se att han bara är 17 år. Han och Felix Nilsson har stor potential.

• Ni vill nå Kvalserien. Vad krävs för att klara det målet?

– Det krävs att vi utvecklas som vi tänkt oss i vårt sätt att spela. Att ha spelare med självförtroende som kan bli tungan på vägen är viktigt, liksom att få till ett bra målvaktsspel och ett bra spel i boxplay och powerplay. Men man ska också ha tur och klara sig från skador.

• Är Allsvenskan ett orealistiskt mål redan i år?

– Nej, det tycker jag inte. Tar du dig till kvalserien är du tillräckligt bra för att kunna gå upp. Och när du väl är i en kvalserie så är det mycket lotteri. Det handlar om vilka som kommer dit skadefria, och vilka som kommer dit med form och självförtroende.