Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem band laddar för länsfinal

/
  • Klottrah från Hammerdal består av Sofia Gälliner på bas, Victoria Engvall på keyboard och sång, Sara Lundqvist på elgitarr och Amanda Eriksson på trummor.

Efter Rockkarusellens sista deltävling på Folkets hus i Bräcke står fem akter klara för länsfinal. Bandet Klottrah, från Hammerdal är en av dem.

– Vi är överlyckliga! Det betyder jättemycket för oss, säger sångerskan Victoria Engvall.

Annons

Det var The Missing Pieces, The Licious och Frida & Max, samtliga från Östersund, och Hammerdalsbanden Lapis Lazuli och Klottrah som till sist samlade ihop flest poäng av juryn och publiken.

Victoria Engvall tror att det var deras humor och ösiga musik som gjorde Klottrah till en av finalisterna. Om det också kommer att ta bandet till riksfinalen på Tyrol i Stockholm den 28 maj återstår att se.

– Man hoppas, men det är stor konkurrens. Vi ska försöka ha kul på scenen och leva i nuet. Hur det än går känner vi att vi har gjort stora framsteg, säger Victoria, som liksom resten av medlemmarna i Klottrah går på högstadiet i Hammerdal.

Länsfinalen kommer att äga rum på Storsjöteaterns Studioscen i Östersund. Datum är inte fastställt ännu. Vinnaren av tävlingen får en sponsrad buss till riksfinalen i Stockholm.

Rockkarusellen arrangeras av Studiefrämjandet. Det är en av Sveriges största musiktävling för oetablerade band och är öppen för alla som vill vara med. Lasse Winnerbäck och Louise Hoffsten är några av artisterna som började sin musikkarriär i just Rockkarusellen.

Mer läsning

Annons