Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem av sex poäng lyckad helg för ÖIK

Fem poäng av sex möjliga vid helgens utflykt till Norrbotten innebär att Östersunds IK befäster sin femteplats i norra hockeyettan. Två gånger 2-1 blev segersiffrorna mot Kiruna och Kalix.

– Ett utfall som vi givetvis är nöjda med och jag vidhåller vad jag sagt ett tag nu: Fjärdeplatsen är inom räckhåll. Vinner vi våra kvarvarande två matcher tror jag det är möjligt att passera Teg i tabellen, sa en glad Markus Åkerblom efter seger i sudden death mot Kalix.

Söndagsfighten blev annars jämn och oviss. Inte spelmässigt, för ÖIK förde matchen mestadels. Men 1-1 från första perioden stod sig ordinarie tiden ut och sen var det Tobias Falk förunnat att utdela nådastöten mot Kalix på övertid. Det gav en livsviktig extrapoäng gentemot just söndagens motståndare så att Kalix fortfarande är bakom Östersund i tabellen.

– Vi vann välförtjänt i bägge matcherna och även om det var lite hafsigt spel och nervigt i slutperioden mot Kalix kändes det aldrig riktigt oroligt, fortsatte Åkerblom sin summering.

Målvakterna alternerade. Johan Berge inledde mot Kiruna och var helt omutlig de sista två perioderna. Han tog 34 av 35 skott och nådde 97,14 i räddningsprocent.

På söndagen klev Fredrik Alcén in och var lika duktig han.

Det är tryggt för ÖIK att Alcén nu återkommit efter långvarigt skadeuppehåll. Två utmärkta burväktare kan vara värdefulla äss att spela ut i ett förhoppningsvis långt och framgångsrikt play-off.

Fyra backar gjorde ett hästjobb i helgen med speltider upp emot 30 minuter vardera per match och Pierre Larsson, Tobbe Carlsson, Petter Runesson och Karl Johansson förtjänar alla överbetyg.

Chad Wiseman spelade mot Kiruna men fick åter känning av sin ljumskskada och vilade därför i Kalixmatchen,

– Mest som säkerhet, nu är det rehab som gäller för att få honom fräsch inför play-off, konstaterar Markus Åkerblom.