Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem av sex anhållna släppta

Sex personer är misstänkta för den grova misshandeln utanför ett snabbmatsställe i Östersund i slutet av augusti där en 31-årig man blev sparkad i huvudet. Alla utom en är frisläppta.

Händelsen, som inträffade den sista helgen i augusti, har fått stor uppmärksamhet och polisen har sökt flera vittnen till den. Från början anhölls två män som misstänkta för delaktighet i misshandeln, men ytterligare fyra personer har suttit anhållna. Nu finns bara en person frihetsberövad – en man som anhölls på tisdagen.

– Han är ganska nyss misstänkt. Honom håller jag för att se om det är något som ska utredas vad gäller just honom, säger åklagaren Jonas Fjellström, som leder förundersökningen.

Tre personer har suttit häktade, men de släpptes eftersom Jonas Fjellström anser att utredningen har kommit så långt att risken att de ska försvåra utredningen inte är så stor att de ska motiveras vara häktade.

En person som ursprungligen anhölls släpptes innan det gick till häktning.

– Mot honom har misstankegraden försvagats. Det har framkommit uppgifter som tyder på att han inte var aktiv i misshandeln, säger Jonas Fjellström.

De misstänkta männen är mellan 20 och 34 år gamla.