Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem Åsarnaåkare i VC-truppen

Fem Åsarnaåkare finns med i den blågula trupp som tar sikte på helgens världscuptävlingar i Lillehammer.

En av de fem är femmilsvinnaren Johan Olsson.

Tävlingarna i Lillehammer inleds på lördag med 10 och 15 km klassiskt på programmet. Under söndagen blir det stafetter 4x5 km och 4x7,5 km.

– Känslan är helt klart god. Kuusamo gav flera positiva besked och hela organisationen var på tårna. Jag tänker inte minst på vallateamet som lyckades mycket bra, säger förbundskaptenen Rikard Grip.

Och om Olssons start säger han:

– Johan har tränat på bra i Bruksvallarna några dagar och känner sig nu medicinskt redo att möta världseliten. Ingen vet vart han står formmässigt, men det viktigaste nu är inte om Johan är på pallen. Det viktigaste är att han får tävla och komma in i matchen rejält, säger Rikard Grip.

Reserv i truppen blir Anders Södergren som i helgen blev trea i tuff norsk konkurrens i Gålå, Norge. Vann det 15 kilometer långa klassiska loppet gjorde Simen Östensen 43 sekunder före Tord Asle Gjerdalen och 59 sekunder före Södergren.