Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Felicia fick kulturstipendium

Felicia Hoflins fotograferande gav henne Ragunda kommuns kulturstipendium för unga kreativa förmågor.

Priset delades ut i fredags förra veckan på Anders-Olof skolan i Hammarstrand.

Juryns motivering lyder:

"I år går Kulturstipendiet för unga kreativa förmågor till Felicia Hoflin. Felicia har ett brinnande intresse för fotografering som hon utvecklat under åren. Hon har delat dessa på social medier och även medverkat fotoutställningar. Att ha en sådan talang för bild, foto, blicken och skicklighet att fånga motivet är en talang som uppmuntras. Idag är bilden en ännu viktigare del av samhället då det är enklare att dela bilder med varandra men att göra det på ett professionellt sätt kräver talang och kunskap. Detta lyckas Felicia väl med. Vi ser fram emot att följa Felicia på sin fortsatta bana inom fotografering då kulturstipendiet går till uppmuntran till unga kreativa förmågor."

– Det är jättekul att få stipendiet, säger Felicia Hoflin. Det är på 4 000 kronor och jag tror att jag ska spara det till en ny kamera. Mina favoritmotiv är djur och natur, säger Felicia.

Hon går just nu i årskurs nio, och funderar som bäst om hon ska välja någon medieutbildning på gymnasiet.