Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Felet i skolan

Hur är det med vår skola? Internationellt får den bakläxa. Nu pratas det om ett tionde skolår men kan inte våra barn lära sig läsa på 9 år så tror jag inte ytterligare ett år hjälper.

Var är felet? Det spekuleras om alla möjliga orsaker. Om man ser tillbaka några decennier då det fanns små skolor i många av de små byarna. I många fall intagning vart annat år och en lärare på tre klasser. I dag läses flera ämnen som man då inte hade namnet på. Men när de 6 åren var till ända kunde de som lämnade skolan räkna, skriva läsligt och framför allt läsa och förstå vad de läste.

Det spekuleras i att lärarnas kunskaper är bristfälliga och kanske finns sådana fall också. Men jag tror nog att deras kunskaper räcker till men var det brister är förmågan att lära ut vad de kan. En av orsakerna är säkerligen också att det aldrig är lugnt i skolsalen under lektionerna, en annan orsak kan vara hemförhållandena.

Th. Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel