Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Felaktigheter om vindkraft

Detta gäller Ytterbergs by, där inga vindkraftverk kommer att göra någon som helst inverkan på den panorama som finns för närvarande.

Så till anslag på byns anslagstavla, där invånarna uppmanas att ta avstånd från Centerpartiet under höstens val, eftersom dessa är för vindkraft, vilket innebär att de tänker på glesbygden och arbetstillfällena för en glesbygd och vet att detta är ett gyllene tillfälle att påverka detta på ett homogent sätt.

Så till byns skrämselpropaganda.

Som numera icke bybor, men med rötter i Ytterberg finner vi det mycket konstigt att några bybor kan gå på detta trams samt att utge sig som talesmän för Ytterbergarna. Det finns hur mycket skrämsel som helst i skrivelsen men inget har faktabelägg. Ta till exempel alla sjukdomar som angetts i skrivelsen, helt utan forskningsbelägg, och tex alla älgjägare som skulle skjuta på vindkraftverken under jakt, vad kommer sånt ifrån. Vi tror inte att våra jägare som är ute på björn- eller älgjakt i våra skogar skulle ta fel på dessa djur eller en vindsnurra och så vidare, och så vidare.

Vi förstår att lättpåverkade personer kan påverkas av allt medialt som sprids vid dessa tillfällen men vi vill framföra att detta är inte alls alla Ytterbergares åsikter.

Vi hoppas verkligen att alla felaktigheter som sprids på detta sätt omedelbart upphör samt att ett tänkande på kommunens- och vårt bästa samt i beaktande med dom arbetstillfällen en vindkraftsutbyggnad skulle medföra kommunen (cirka 200 årsarbetare) kan få alla att tänka på vår framtid.

4 tidigare Ytterbergare, icke organiserade Centerpartister

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel