Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fel på kylanläggningen – is tidigast nästa vecka

Målsättningen var att den nya bandyplanen vid arenan skulle vara spelklar i oktober.

Slutbesiktningen för den nya arenan i Östersund sker 14-15 november och invigningen drar i gång 6 december.

När det gäller bandyn har man jobbat för att ha is betydligt tidigare.

På kommunens hemsida har projektledaren Bertil Åsén skrivit:

"Bandyplanen kommer att kunna tas i bruk under oktober."

– Det har hela tiden varit vår intuition och förhoppning att ha is på bandyplanen tidigare än invigningen för arenan, men tyvärr drabbades entreprenören av tekniska svårigheter.

Vad är svårigheterna?

– Kylanläggningen var klar tidigt men då de skulle driftsätta den för tre veckor sedan så upptäcktes att den bara kylde halva planen. Något var problem med tekniken, berättar Bo Jonsson.

Nu jobbar entreprenören med problemet för att bandyplanen ska vara spelbar i slutet av november.

– De säger att de lyckats hitta felet och åtgärdar det efter hand. Men vi ser det inte som ett misslyckande eftersom vi inte lovat något datum. Men förhoppningen har, som sagt, varit hela tiden att ha is före slutbesiktningen, säger Bo Jonsson.

I ÖBS hade man förstås förhoppningar att få gå på is tidigt. Men nu när säsongen drar i gång till helgen med bortamatch mot Söråker för herrarna har inte uppladdningen varit den bästa.

– Det är klart att det ställer till det för oss att vi inte kunnat vara på stor plan en enda gång innan premiären. Vi hade ju förstås förhoppningar på att den konstfrusna planen skulle ha varit klar tidigare. Vi hoppas att vi kan spela våra hemmapremiärer för både dam- och herrlaget 28-29 november, säger Mats Portinsson i Östersunds BS.

Mycket talar för att det kommer att ligga is på den nya bandyarenan då.

– I mitten av nästa vecka kommer vi att dra i gång kylanläggningen. Förhoppningen är att ÖBS kommer att kunna spela sina premiärmatcher som planerat, säger byggprojektledaren Bo Jonsson.