Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fel bil inblandad i bilkrock

Förvånad blev Bertil Nilsson när det damp ner ett brev från polisen. "Din bil har varit inblandad i en bilkrock i Västerås", stod det. Inget konstigt, i fall det inte vore för att bilen sedan tio år står avställd hemma på hans gård på Frösön.

Bertil Nilsson är pensionär och bor på Frösön. I brevet som han fick i tisdags stod det att hans bil varit inblandad i en bilolycka i Västerås. Föraren, som var en man, hade kört in i en annan personbil så att fronten på Bertils bil hade skadats.

Problemet är bara att Bertil Nilssons bil som polisen påstod ha varit med i olyckan är en bil som sedan tio år tillbaka står avställd bakom garaget i långgräset hemma hos honom.

– Jag har haft den avställd i tio år sedan någon stal framlyktorna på bilen och inte går den att köra, säger han och visar bilen som står i det vildvuxna gräset på snudd inne i en hästhage.

Någon misstanke om brott fanns inte och Bertil stod som målsägande i anmälan. Hur det kommer sig att hans bil, som är en Opel rekord från 1970, blivit inblandad i olyckan har han ingen aning om.

– Jag har ingen aning och bryr mig inte heller. Jag har inte varit där och kommer inte börja höra av mig heller till dom för att reda ut något.

Men han gissar på att polisen av misstag slagit in en siffra fel på registreringsnumret när de registrerade olyckan.

– Jag förstår ju att det blivit något fel med numren och att det egentligen är någon annans bil som varit där.

I papperen från polisen står det att det inte finns någon misstanke om brott. Bertil tycks dock rätt obekymrad kring händelsen.

– Visst är det rätt festligt ändå, säger han.

Anders Könberg, trafikpolischef i Östersund bekräftar också att något måste ha blivit fel i registreringen av olyckan.

– Någon måste ha sluntit med fingrarna. Det är sånt som händer. Ungefär likadant som när någon från landsbygden får en böter att de kört för fort i Stockholm med en gammal traktorn som de har hemma och aldrig varit i Stockholm med.

Att polisen kommer och knackar på hemma hos Bertil Nilsson finns det i alla fall ingen risk för.

– Eftersom han inte är misstänkt för något brott så händer inget mer över huvud taget. Men för utredningens skull råder jag honom att ta kontakt med polisen i Västerås så att de reder ut det, säger Anders Könberg.