Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fel att inte ta fajten mot SD

Sverige har i allmänna demokratiska val sagt sitt. En av 17 och en halv svenskar vill ha in ett parti med något dunkel bakgrund i landets parlament.

Annons

Det är demokrati. Det är enligt spelreglerna.

Vad som är mer tveksamt är att innan valdagen ständigt lämna walk-over till att debattera det nya partiets politik. Eller brist på politik.

Var det på grund av dålig tillit till egna förmågan eller att det nya skulle visa sig vara mindre okontroversiellt än förmodat.

Mindre skrämmande än önskat.

Politiskt korrekt ansågs det hur som helst av företrädare på ömse sidan blockgränsen att inte ta fighten. Nu sitter vi med en blocköverskridande kollektiv baksmälla och Reinfeldt plågas nog förutom av huvudvärk även av en rusande rotatorisk yrsel som än svänger höger och än åt vänster.

I eftertankens kranka blekhet skulle nog det tidigare etablerade etablissemanget tagit diskussionen och klätt av den nye kejsaren sin stiliga satinkostym och granska vilka ideologiska tatueringar som döljer sig under blåstället.

Eventuellt skulle det visa sig att Jimmie bara är en vanlig grabb från Sölvesborg som liksom vi alla skräms av vad som skulle kunna ske om gatans parlament får växa sig starkt och härja alltmer fritt.

Att en havererad integrationspolitik måste ses över – javisst.

Att våra äldre som eventuellt känner sig allt mer otrygga och övergivna även av politiken måste få en agenda är självklart

Således gör Alliansregeringen bäst i att ge Åkesson ett åtagande som dels ger riksdagen den stabilitet vi behöver, dels gör det möjligt att redan innan tredje statsmakten får råda, styra det demokratiskt grundade arbetet i för Sveriges bästa rätt riktning.

Det vill säga linjärt parallellt med den tidigare inslagna arbetslinjen.

Adrian Reinmann,

Ny moderat och

Alliansanhängare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel