Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Fegt att ta lögnen som vapen”

Efter gårdagens partiledardebatt har landstingsrådet Robert Uitto (S) ilsknad till ordentligt.

– Unket och fegt att ta till lögnen som vapen i valrörelsen, säger han.

Näringsminister Maud Olofsson (C) har under två debatter i direktsändning i TV, dels i torsdags och i gårdagens partiledardebatt, sagt att Socialdemokraterna vill lägga ner hälsocentralen i Hoting och att den privata etableringen då blir en räddare.

Detta har retat upp Robert Uitto ordentligt.

– Lögnen i valrörelsen är tydligen alliansens enda chans när det blir svettigt och deras vårdpolitik visar sig vara en politik som i stället ska gynna de privata hälsoföretagen, säger han till LT.

– Vi Socialdemokrater har aldrig lagt fram något förslag om nedläggning i Hoting, däremot har det fria vårdvalet i alliansens utförande och den fria etableringsrätten rört om och oroat rejält.

Som alla vet går det en tydlig skiljelinje mellan Socialdemokraterna och Alliansen om vem som ska få bestämma var sjukvården ska bedrivas.

Socialdemokraterna vill att invånarna i länet gemensamt ska avgöra var sjukvård ska bedrivas utifrån var patientbehoven finns, medan motståndarna tycker att vårdföretagen måste få bestämma var de vill starta och bedriva sin verksamhet.