Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fega sossar i Krokom

Rolf Lilja noterar i LT 15 september att Miljöpartiet i Krokoms kommun vill styrat tillsammans med allianspartierna även nästa mandatperioden, men vill ha ett rödgrönt styre i landstinget och riksdagen. Han efterlyser ett förtydligande. Här kommer den.

Förra mandatperioden samarbetade ju (S) och (C) i Krokom, då var Rolf Lilja kommunalråd. Så är det runtom i landet, man bildar de allianser som fungerar och är bäst för kommunen. Sedan förra valet har alltså Krokom styrts av Miljöpartiet och allianspartierna. Och det har gått bra för kommunen. Befolkningen växer och många flyttar in i de nya bostadsområden som vi planerat fram.

Energieffektiviseringen och omställningen går framåt och ekonomin är skaplig trots den svåra ekonomiska krisen.

Oppositionen i Krokom – S och V – har motsatt sig det mesta och saknat mod att ta svåra beslut. De vågade inte lägga ned två små skolor där det bara går 8 á 12 barn och som ligger 6 á 8 km ifrån större skolor – vilket skulle ha varit det allra bästa för de berörda bygderna. Nu får barnen lida för de vuxnas feghet, till en kostnad av 1,5 mkr per år.

Men på riksnivå och i landstinget hoppas jag innerligt på en rödgrön regering. Jag prioriterar solidaritet med de svaga framför skattesänkningar för de rika. Kärnkraften måste bort för miljöns skull.

Owen Laws (MP), Kandidat för ett blågrönt Krokom

och ett rödgrönt landsting

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel