Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Favoriten Kevin vann Idol 2008

Annons


Den ständige favoriten Kevin Borg har inte hängt löst en enda gång. På fredagen visade han varför. Med dunder och brak tog han hem spelet och blev 2008 års "Idol".

-Jag vann! Det är tittarna som har röstat och jag är bara så jättetacksam för det, sade en märkbart tagen Kevin Borg när allt var klart.

Arvidsjaurs nye favoritinnevånare hade oddsen på sin sida inför finalen i "Idol 2008". Genom tv-sändningarna har Kevin Borg gått från klarhet till klarhet och inte hängt löst en enda gång. I Globen i Stockholm visade han åter sin storhet. Kevin Borg vann "Idol 2008" med säkra framföranden av sina egna favoritlåtar "You're the voice" och "Livin' on a prayer".

-Jag var jättenervös inför spelningen. Det här var helt annorlunda mot de tidigare programmen. Det här var en riktig konsert, sade han när han mötte pressen på den stora "Idol"-scenen.
Globen kokade

Kevin Borg fick omedelbar respons av publiken och det är ingen överdrift att påstå att Globen kokade under "Idol"-finalen. Redan innan sändningen började nådde hysterin Beatles-nivåer utanför arenan. Säkerhetsvakterna fick kämpa för att få upp dörrarna när fansen tryckte på och fler än en tjej svimmade i trängseln utanför portarna.

Så fort det tillkännagivits att Kevin Borg vunnit lämnade Alice Svensson scenen.

-Jag ville bara vara för mig själv en liten stund och samla mig. Jag visste innan att jag skulle börja gråta oavsett hur det gick, sade hon när hon efter en dryg kvart åter kom upp på scenen.

Även om hon försökte hålla minen var det tydligt att Alice Svensson var ledsen.

-Jag är den som har fått ta emot mest skit av alla hela tiden, ändå har jag kämpat vidare. Kevin har varit favorit hela tiden och det är klart att det har känts, sade hon.
Bara början

Kevin Borg har klarat av finalen, men hans "Idol"-resa har bara börjat. Förstapriset är ett kontrakt med skivbolaget Sony BMG. Tidigare har "Idol"-vinnarna rusat rakt in i studion efter finalen, men Kevin Borg kommer att få mer tid på sig och hans skiva väntas inte förrän i februari.

-Kevin vann för att han har kämpat hårdast och haft rätt inställning från början. Jag tror att han är en artist som kommer att kunna bli stor i hela Europa, sade jurymedlemmen Andreas Carlsson efter finalen.
Behöver inte deppa

Alice Svensson behöver hon inte deppa alldeles för mycket över förlusten. Det har sällan varit vinnaren i "Idol" som lyckats bäst efter programmet. Förra året blev Amanda Jenssen utslagen ur finalen, men det stoppade inte henne från att släppa ett av 2008 års mest populära album.
Annons