Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fattig aptitretare till årets rockfest

/
  • Så här såg det ut i fjol när jämtarna samlades under LT:s årliga fotografering på Jorms camping. Foto: Lasse Ljungmark

Många jämtar längtar redan till juni då de kan åka i samlad trupp till Sölvesborg och Sweden rock festival. Kanske kan en summering av förra årets hårdrocksorgie få sommaren att komma närmare.

LT:s Sweden rock-fantast nummer ett, Lasse Ljungmark, ser intressanta intervjuer, men önskar att tittarna kunde få komma ännu närmare.

Annons

-09, Hårdrockens mekka
Dvd Regi: Fredrik Karlsson

Betyg: 2 Lemmy i Motörhead sjunger ”Singing in the rain” mitt i en intervju. Ja, det kanske är det mest spektakulära i independentdokumentären ”-09, Hårdrockens mekka” av Fredrik Karlsson som precis släppts på dvd.

Problemet med den här typen av dokumentärer är att ingen av de stora banden är med. Headliners som Heaven and Hell, Twisted Sister och In Flames finns inte med vare sig i intervjuer eller som musikaliska inslag. Inte heller mastodonter som Marillion eller Journey. Allt stavas cash.

Vill vi se Sweden rock från insidan måste filmarna slanta upp en massa stålar och är du ett litet entusiastiskt filmbolag får du nöja dig med band som inte kräver royaltys eller ersättningar. Jättekredd i alla fall till produktionen, där den gamla filmkritikern Ronny Svensson guidar med initierade intervjuer med bland annat sydstatsrockarna Blackfoot och sjuttiotalsdoftande Uriah Heep. Snyggt fotat och kul med lagom festivalfylle-intervjuer med Sweden rocks campinggäster.

Mer läsning

Annons